Forsyningens selvbetjening
Her på siderne finder du nyttig information om
at være kunde hos Forsyningen.
Finder du ikke svar på dit spørgsmål nedenfor,
er du altid velkommen til at kontakte os:
Frederikshavn Forsyning A/S
Knivholtvej 15- 9900 Frederikshavn
Tlf. 9829 9000
kundeservice@forsyningen.dk
Spørgsmål & Svar
-
- Jeg har brug for en ekstra tømning
-
Har du akut brug for en ekstra tømning, kan du kontakte vores Kundeservice, tlf. 9829 9000. Du kan finde prisen på ekstratømninger i vores priser:
Har du ikke akut brug for ekstra tømning men har mere affald, end der er plads til i den normale affaldsbeholder, kan du let bestille og betale for afhentning af en ekstra affaldssæk. Vi tager sækken med, næste gang vi tømmer din beholder til mad- og restaffald. Det koster 40,00 kr. inkl. moms, og du kan betale med Dankort eller MobilePay.
- Kan jeg få en større eller mindre affaldsbeholder?
-
Ja, du kan ændre størrelsen på dine affaldsbeholdere. Den mindste størrelse beholder er 240 liter.
Klik på knappen herunder, indtast din adresse og angiv hvilken størrelse beholder, du ønsker.
- Jeg har ikke fået tømt min affaldsbeholder, hvad gør jeg?
-
Der kan være forskellige årsager til, at vi ikke har tømt din affaldsbeholder.
Fx kan beholderen have været overfyldt, eller der har været synlig fejlsortering. Skraldemanden efterlader en besked til dig, hvis det ikke har været muligt at tømme beholderen.
Gør det sig ikke gældende, og har du ikke fået tømt din affaldsbeholder som planlagt, er du velkommen til at kontakte os via mail renovation@forsyningen.dk eller tlf. 9829 9000.
Klik på knappen nedenfor og indtast din adresse. Så kan du se, hvornår skraldemanden kommer forbi din ejendom.
- Hvornår får jeg tømt min affaldsbeholder?
-
Du kan nemt og hurtigt følge med i, hvornår du får tømt beholderne på din adresse.
Under fanen Besked-service kan du tilmelde dig og få besked dagen før, du får tømt affald. - Hvad er miljø- og genbrugsafgift?
-
Alle ejendomme i Frederikshavn Kommune betaler en miljø- og genbrugsafgift ud over prisen for selve renovationen. Denne afgift betales til kommunen og opkræves via Forsyningen sammen med betaling for selve renovationen. Miljø- og genbrugsafgiften dækker kommunens drift af storskraldsordning, glasindsamling og miljøkassen til farligt affald samt administrationsgebyr. Desuden drives genbrugspladserne i kommunen og miljøanlæggene i Ravnshøj og Skagen for midlerne.
Se pris på afgiften - Hvordan bliver min renovation opkrævet?
-
Din renovation bliver opkrævet på afregningen for forbrugsafgifter.
- Jeg er nybygger - hvad gør jeg?
-
Her kan du læse mere om, hvordan din ejendom bliver tilsluttet de forskellige forsyningsarter.
-
- Hvad er prisen på vand?
-
Se prisen på vand her.
Priser - Hvor hårdt er mit vand?
-
Vandets hårdhed afhænger af dets indhold af kalk og metallet magnesium. Vandets hårdhed betegner vi efter en skala fra 0 til 30.
På dette kort kan du se vandets hårdhed i dit område samt øvrige vandanalyser.
Se kort - Er der PFAS i vandet?
-
Nej, Der er ikke PFAS i det distribuerede drikkevand. Dette bliver løbende kontrolleret ved hjælp af akkrediterede vandanalyser, som også er tilgængelige her på hjemmesiden.
- Hvorfor er mit vand rødbrunt?
-
Hvis dit kolde vand er rødbrunt, misfarvet eller uklart, skyldes det forstyrrelser i ledningssystemet. Det kan for eksempel være reparationsarbejder på ledningsnettet, der får kalk og jern til at løsne sig fra ledningen.
- Hvorfor er mit vasketøj rødt?
-
Hvis dit tøj er rødt, kan det skyldes, at der har været rust i vandet.
Du kan rense tøjet på følgende måde:
Du lægger tøjet i vand med 1 deciliter citronsyre for hver 10 liter vand. Efter 30 minutter vrider du tøjet og vasker det i en varm sodaopløsning med 3 deciliter soda for hver 10 liter vand. Herefter skyller du tøjet og færdigbehandler det som efter en normal vask. - Hvorfor er mit vand hvidt?
-
Hvis dit vand er hvidt, skyldes det normalt luft i vandet. Prøv at fylde et glas med det hvide vand. Hvis der er luft i vandet, vil vandet blive klart nedefra og op, idet luften bruser af.
Luft i vandet er et forbigående fænomen, der er uskadeligt. Det kan forekomme, hvis der er kommet luft i ledningsnettet i forbindelse med reparationsarbejder. - Hvorfor lugter mit vand?
-
Lugter dit vand af rådne æg, er det tegn på, at der er svovlbrinte i vandet. Lugten kommer normalt fra det varme vand.
Lugten opstår enten på grund af manglende vedligeholdelse af varmtvandsanlægget eller et overdimensioneret anlæg.
For at løse problemet skal du kontakte en VVS-installatør. - Jeg har mistanke om, at min vandmåler er defekt. Hvad gør jeg?
-
Før du bestiller tid til at få skiftet din måler, skal du undersøge, om ventilerne på hver side af måleren kan lukke for vandet. Kan de ikke det, skal du først have en autoriseret VVS-installatør til at skifte ventilerne.
Læs mere i folderen "Nu er det tid til at skifte din vandmåler".
Nu er det tid til at skifte din vandmåler - Hvordan søger jeg om refusion ved vandspild?
-
Mangler
- Jeg skal grave - hvor finder jeg information om placering af ledninger?
-
Skal du grave med erhvervsmæssige formål eller på privat grund, kan du finde mere information her:
- Jeg er nybygger - hvad gør jeg?
-
Her kan du læse mere om, hvordan din ejendom bliver tilsluttet de forskellige forsyningsarter.
-
- Jeg har ikke ingen varme?
-
Manglende varme skyldes enten en driftsforstyrrelse hos os eller en fejl på dit eget anlæg.
Spørg naboen for er din nabos ejendom ikke berørt, er den manglende varme formentlig på grund af en fejl på dit eget anlæg.
Forsyningens servicepligt på din ejendom omfatter stikledning, hoveventiler og fjernvarmemålere. Resten af dit varmeanlæg skal du selv sørge for at vedligeholde. - Hvad er prisen på fjernvarme?
-
Du kan finde priser på fjernvarme her.
Priser - Hvordan får jeg fjernvarme?
-
Du kan bestille et møde med Forsyningen. Kontakt os via mail varme@forsyningen.dk. Vi kommer ud og kigger på din ejendom og laver et tilbud med en fast pris på den løsning, du foretrækker.
Vi fører en stikledning fra vejen og ind til din ejendom. Prisen for tilslutning dækker 15 meters gravearbejde fra vejen og ind til huset.
Installationen inde i huset skal foretages af en autoriseret installatør, som du betaler for. - Hvad koster en fjernvarmeinstallation i huset?
-
Det er individuelt fra ejendom til ejendom, men fra ca. 30.000 kr. Der er i øjeblikket stigende priser på materialer, der kan forhøje prisen. Sørg for at få tilbud fra flere VVS-installatører.
- Hvordan sparer jeg på fjernvarmen?
-
- Det mest effektive spareråd er at skrue ned for varmen. 1 grad mindre giver 5% mindre varmeforbrug
- Kortere og lidt koldere bade sparer også kølige kontanter
- Har du uisolerede, varme rør på steder, der ikke har brug for varme, kan du isolere dem. I byggemarkedet kan man du købe rørskåle, som er lette at montere
- Indstil radiatorer i samme rum på samme temperatur. Så udnytter du varmen bedst
- Er din radiator varm i toppen og koldere i bunden, udnytter du fjernvarmen bedst muligt
- Daglig udluftning er godt for indeklimaet. Luk radiatorerne imens
- Tør aldrig tøj eller håndklæder på radiatoren. Det koster en formue
- Sørg også for, at møbler eller gardiner ikke dækker radiator, termostat eller føler
- Hvordan beregner Forsyningen forbruget?
-
Pr. 1. januar 2024 bliver det obligatorisk for alle fjernvarmekunder at blive afregnet for faktisk forbrug uden aconto. Du får altså en regning, en såkaldt opgørelse fra os, når vi kender dit faktiske forbrug for den pågældende måned.
Hvis der er takstændringer, vil du som kunde blive takseret efter den pågældende takst i opgørelsens periode.
Udover at betale for selve forbruget, skal du ligeledes betale to abonnementer. Det ene er arealbidrag, som er baseret på boligens størrelse. Et eksempel: Med et hus på 140 m2 skal du betale 23,75 kr. * 140 = 3325 kroner årligt. Det andet abonnement for måleren, som er 875 kr. årligt, dette kan dog varier alt efter målerens størrelse m3/h. De to abonnementer bliver fordelt ud på din opgørelse.
Fordelen ved månedsafregning er, at du ikke får indkrævet et acontobeløb, som er højere end dit forbrug. Det betyder også, at du altid vil være "ajour" med dine forbrugsafgifter og kan være bevidst om dit forbrug og eventuelt sætte tiltag i værk, hvis forbruget er for højt.
Med månedsafregning skal du være opmærksom på, at dine betalinger ikke vil være jævnt fordelt over året. For eksempel vil betalingen for varme være højere i de kolde måneder. Har du en budgetkonto, hvorfra din regning bliver betalt, skal du derfor være opmærksom på, at de månedlige betalinger vil svinge.
- Hvordan påvirker el- og gaspriserne fjernvarmeprisen?
-
Frederikshavn Varme producerer 2/3 af fjernvarmen på eldrevet varmepumpe og på gaskedler.
Når el- og gaspriser stiger, bliver det mere omkostningsfuldt at producere fjernvarme på henholdsvis varmepumpe og gaskedler. Vi er underlagt lov om, at vi ikke må foretage prisstigninger over 10 %, medmindre det varsles med 3 måneder.
Priserne kan svinge meget på 3 måneder, og derfor følger vores varmepris ikke altid de gældende priser på el og gas. Modsat har vi færre produktionsomkostninger, når prisen på el og gas falder, hvilket vil bevirke en nedjustering af fjernvarmeprisen.
Vi følger prisudviklingen meget nøje, og vi er klar til en hurtig reaktion, hvis det findes hensigtsmæssigt. Det er dog en udfordring at beregne varmeprisen længere ud i fremtiden, når energimarkedet er ustabilt. Hvis vi nedjusterer fjernvarmeprisen, og el- og gaspriserne efterfølgende stiger voldsomt, vil det medføre et underskud – og herefter har vi først mulighed for at hæve fjernvarmeprisen igen efter 3 måneder.
Fjernvarmeprisen i Frederikshavn er reguleret af Varmeforsyningsloven, der sikrer, at prisen på fjernvarme ikke må overstige de faktiske omkostninger til fjernvarmeproduktion. Prispolitikken er også kendt som hvile-i-sig-selv-princippet, hvor fjernvarmeselskabet ikke må generere hverken underskud eller overskud. Når omkostningerne bliver for høje, er det en nødvendighed at hæve varmeprisen. Til gengæld sættes prisen ned, hvis det ser ud til, at selskabet kommer ud med overskud.
- Hvordan ser jeg hvad min årsafkøling er?
-
Beregn din afkøling af fjernvarmevandet her.
Afkøling - Hvor kommer varmen fra?
-
Forsyningen producerer årligt ca. 235.000 MWh, som løber ud i et ledningsnet på 207 km hovedledninger og 201 km stikledninger.
Varmen kommer fra affaldskraftvarmeværket i Frederikshavn, den nye varmepumpe på Vendsysselvej og fra kedelcentralerne på Niels Juels Vej og Ærøvej.
Affald og varmepumpe først - derefter naturgas
Den vigtigste kilde er affaldskraftvarmeværket, der leverer al varme i sommerperioden og kører året rundt. Affaldskraftvarmeværket står for ca. 30 % af varmen til kunderne. Varmepumpen leverer yderligere ca. 35 % af forbruget. Leverancen fra varmepumpen har dog været mindre i forbindelse med indkøringen 2021/2022.
To kedelcentraler
Den sidste del af varmen producerer vi på to mindre kedelcentraler på Niels Juels Vej og på Ærøvej i Frederikshavn. De bruges ved spidsbelastning i de koldeste vintermåneder.Elkedel
En mindre andel af varmen produceres på en elkedel, som startes, når der er overskud af vindmøllestrøm i el-systemet. Det Danske Energinet aktiverer elkedlen.Varighedskurven viser produktionsfordelingen mellem de forskellige anlæg hen over året.
- Jeg skal grave - hvor finder jeg information om placering af ledninger?
-
Skal du grave med erhvervsmæssige formål eller på privat grund, kan du finde mere information her:
- Jeg er nybygger - hvad gør jeg?
-
Her kan du læse mere om, hvordan din ejendom bliver tilsluttet de forskellige forsyningsarter.
-
- Hvilken elaftale har jeg?
-
På din regning under specifikationen fremgår det, hvilket elprodukt du har.
- Hvad betaler jeg for el?
-
Du finder elprisen for igangværende døgn her. Hertil skal du tillægge moms, afgifter og transportbetalinger. Prisen for det kommende døgn offentliggøres hver dag kl. 15.
- Får jeg reduktion i elafgiften?
-
På din regning fremgår, hvorvidt du har reduktion i elafgiften eller ej. Du finder det på specifikationen af din regning.
For at være berettiget til reduktion i elafgiften skal din bolig være registreret med elvarme som primær varmekilde i BBR, og der skal sendes ansøgning herom til din el leverandør.
- Betaler jeg et tillæg til elprisen?
-
Du betaler et tillæg pr. kWh samt moms, energiafgift og transportbetaling. Du kan finde oversigten over tillæg, afgifter og transportbetaling her .
- Hvordan kan jeg følge med i mit elforbrug?
-
På minForsyning kan du tilgå og følge dit elforbrug – er du i tvivl om, hvordan du får adgang, er du velkommen til at kontakte Kundeservice på tlf. 9829 9000, hvor vi sidder klar til at hjælpe dig.
- Hvordan indberetter jeg fejl på vej- og stibelysning?
-
Inden du indberetter fejl om en slukket gadelampe, tjek gerne, om der er lys i "nabolamperne".
Teknisk Udvalg har vedtaget, at hver anden gadelampe slukkes, hvor det ikke har betydning for trafiksikkerheden.
-
- Jeg har rotter - hvad gør jeg?
-
Du har pligt til at anmelde, hvis du ser rotter, tegn på rotter f.eks. rottehuller eller konstaterer rotter. Du skal foretage rotteanmeldelsen via Frederikshavn Kommunes selvbetjeningsløsning.
En rottebekæmper vil kontakte dig hurtigst muligt.
- Jeg skal separatkloakere - hvad gør jeg?
-
Ved separatkloakering bliver kloakken ændret fra en fællesledning, som afleder både regn- og spildevand til renseanlægget, til et separatsystem med to ledninger, hvor regnvand og spildevand er adskilt.
Læs mere - Hvor finder jeg oplysninger om afløb og kloak?
-
- Find oplysninger om, hvilket kloakeringsprincip der gælder for din grund
- Find oplysninger om tidligere byggesager mv.
- Du kan se en vejledende placering af vores ledninger her
- Hvem tømmer min bundfældningstank?
-
Du kan vælge Forsyningens entreprenør FKSSlamson A/S, men du kan også vælge én af nedenstående private entreprenører, der er godkendt til at tømme bundfældningstanke i Frederikshavn Kommune:
- Skagen Cementstøberi A/S, Skagen
- Aagaard Entreprenør, Ålbæk
- Stæten A/S, Frederikshavn
- Sæby Rørholt Kloakservice, Sæby
- Brønden Maskinstation, Dybvad
- Bo Andersen A/S, Sæby
Ønsker du at skifte entreprenør?
- Hvor ofte og hvornår, får jeg tømt min tank?
-
Helårsboliger tømmes som udgangspunkt én gang om året, og sommerhuse tømmes hvert andet år. Benytter du Forsyningens entreprenør, bliver din tank tømt i perioden fra den 1. marts til den 30. november. Private entreprenører tømmer i perioden fra den 1. marts til den 31. oktober.
- Hvad betaler jeg for ved tømningsordningen?
-
Priserne bliver reguleret en gang årligt.
Tømningsordningen skal hvile i sig selv. Det betyder, at prisen for en tømning kun omfatter de faktiske udgifter til at drive ordningen, herunder den praktiske tømning, administration og moms. Hvis ordningen giver overskud et år, bliver prisen sat tilsvarende ned det følgende år. Tilsvarende bliver et eventuelt underskud indregnet i priserne det følgende år.
Hvis du benytter Forsyningens entreprenør FKSSlamson, bliver beløbet for at få tømt din bundfældningstanktank opkrævet sammen med Forsyningens øvrige forbrugsafgifter.
Hvis du benytter en privat entreprenør, bliver administrationsbidraget opkrævet sammen med den årsopgørelse, du modtager fra Forsyningen.
- Hvad koster afledning af spildevand?
-
Vandafledningsbidrag betales af alle, der afleder spildevand.
Ejendomme, der afleder spildevand til Forsyningens renseanlæg, betaler et fast og et variabelt bidrag. Forsyningen opkræver det faste bidrag efter det vandforbrug, der aflæses på vandmåleren. Ejendomme med septiktank/bundfældningstank, betaler en statsafgift baseret på ejendommes renseløsning og vandforbrug. Har ejendommen ikke et vandur, betaler ejendommen for 170 kubikmeter.
- Tilslutningsbidrag – hvad koster det at blive tilsluttet kloak?
-
Tilslutningsbidraget er som et slags indmeldelsesgebyr, da det koster det samme for samme type ejendom uanset de faktiske tilslutningsomkostninger. Du skal betale bidraget, når din ejendom kan tilsluttes Forsyningens kloakanlæg.
Der er én pris for ejendomme beliggende i fælles- og separatkloakerede området, hvor både spildevand og regnvand afledes til Forsyningens kloak, og en anden pris for de ejendomme, der er beliggende i et spildevandskloakeret område, hvor tag- og overfladevandet skal nedsives.
I nogle tilfælde er tilslutningsbidraget betalt på forhånd, og du skal derfor ikke betale ved tilslutning. Nogle gange er bidraget betalt af den, der har byggemodnet din grund. Det vil typisk fremgå af handelsvilkårene.
Der er en del ubebyggede ejendomme, hvor ejeren har betalt tilslutningsbidrag. Du er velkommen til at kontakte Forsyningen for at høre, om bidraget er betalt for din grund. - Er kloakken stoppet?
-
Hvis vandet i toilettet forsvinder langsomt, eller der kommer en mærkelig lyd fra toilettet, når du skyller ud, kan det være tegn på forstoppelse i kloakledningen. Løft dækslet til skelbrønden og konstatér følgende:
- Hvis skelbrønden er fuld af vand, er der stor sandsynlighed for, at kloakledningen er blokeret i Forsyningens del af stikledningen. Kontakt os, så sender vi en spulevogn hurtigst muligt for at rense ledningen uden udgift for dig
- Hvis kloakledningen er stoppet og skelbrønden er tom, er problemet opstået i den private del af stikledningen. Kontakt et privat spulefirma eller en kloakmester, der kan udbedre problemet. Denne udgift er for din egen regning og dækkes ikke af Forsyningen. Ved tvivlsspørgsmål anbefaler vi, at du kontakter os, inden du foretager dig noget.
Løber vandet ikke ud af håndvasken eller kan vandet ikke løbe fra gulvafløbet, trænger dine vandlåse måske til at blive renset. Kan du ikke selv rengøre vandlåsene, kan du kontakte en autoriseret VVS-installatør eller kloakmester.
- Hvorfor lugter mit hus af kloak?
-
Kloaklugt kan skyldes, at vandet fra en eller flere af dine vandlåse er forsvundet. Du kan fylde vand i dine vandlåse, herunder vandlås ved fx gulvafløb, håndvask, køkkenvask og toilet. En vandlås har til formål at sikre, at kloaklugt ikke kan komme ind i huset via et afløb til kloak fx i et badeværelse. Vandlåse kan tørre ud, hvis der ikke regelmæssigt ledes vand til, hvilket kan bevirke kloaklugt.
- Jeg skal grave - hvor finder jeg information om placering af ledninger?
-
Skal du grave med erhvervsmæssige formål eller på privat grund, kan du finde mere information her:
- Jeg er nybygger - hvad gør jeg?
-
Her kan du læse mere om, hvordan din ejendom bliver tilsluttet de forskellige forsyningsarter.
-
- Jeg har fået indefrosset energiregninger. Hvordan forholder jeg mig nu?
-
Når indefrysningsperioden er udløbet, følger et
afdragsfrit år. Her overdrages din gæld til Erhvervsstyrelsen. I løbet af det afdragsfrie år skal du vælge, om du vil betale det samlede indefrosne beløb, på én gang – eller om du ønsker at afdrage gælden over en periode på 4 år.Når Forsyningen har overdraget det indefrosne beløb til Erhvervsstyrelsen, vil du vil få mere information om afdragsprocessen. Erhvervsstyrelsen vil kontakte dig, når overdragelsen er sket, og igen når det bliver tid til at forholde sig til selve indbetalingen af det indefrosne beløb.
Du kan til enhver tid vælge at indfri din gæld på én gang.
Hvis du ønsker at indfri det indefrosne beløb, inden det overdrages til Erhvervsstyrelsen, skal du kontakte Forsyningen. Hvis du ønsker at indfri det indefrosne beløb efter det er overdraget til Erhvervsstyrelsen, skal du kontakte Erhvervsstyrelsen. Erhvervsstyrelsen overtager tidligst det indefrosne beløb januar 2024.
Kilde: borger.dk
- Hvornår skal jeg betale det indefrosne beløb?
-
Efter indefrysningsperioden på 12 måneder er udløbet, følger et afdragsfrit år, hvor der fortsat tilskrives renter til det indefrosne beløb. Det indefrosne beløb vil i løbet af det afdragsfrie år blive overtaget af Erhvervsstyrelsen.
Inden udgangen af det afdragsfrie år vil Erhvervsstyrelsen kontakte dig og spørge, om du vil afdrage din gæld på én gang, eller om du vil afdrage gælden over 4 år. Det betyder, at du skal begynde at betale det indefrosne beløb tilbage 2 år efter, at ordningen træder i kraft.
Hvis du ikke besvarer henvendelsen fra Erhvervsstyrelsen, vil du automatisk blive tilmeldt afdragsordningen på 4 år.
Kilde: borger.dk
- Jeg ønsker at indfri det indefrosne beløb. Hvad gør jeg?
-
Hvis du ønsker at indfri det indefrosne beløb, inden det overdrages til Erhvervsstyrelsen, skal du kontakte Forsyningen. Hvis du ønsker at indfri det indefrosne beløb, efter det er overdraget til Erhvervsstyrelsen, skal du kontakte Erhvervsstyrelsen. Erhvervsstyrelsen overtager tidligst det indefrosne beløb januar 2024.
Når det indefrosne beløb er overdraget til Erhvervsstyrelsen, kontakter Erhvervsstyrelsen dig med information om dine muligheder for at tilbagebetale beløbet.
Kilde: borger.dk
- Hvornår bliver det indefrosne beløb overdraget til Erhvervsstyrelsen?
-
Forsyningen skal, efter den pågældende indefrysningsperiode (31. oktober 2023 for el og gas) overdrage det indefrosne beløb til Erhvervsstyrelsen.
Vi vil orientere dig om overdragelsen, inden den finder sted.
Kilde: borger.dk
- Jeg har fået et orienteringsbrev. Hvad betyder det?
-
Du har modtaget et brev for at orientere dig om, at indefrysningsperioden er udløbet, og at vi vil anmode Erhvervsstyrelsen om at overtage dit indefrosne beløb.
Når det indefrosne beløb er overdraget til Erhvervsstyrelsen, kontakter Erhvervsstyrelsen dig med information om dine muligheder for at tilbagebetale beløbet.
I den mellemliggende periode behøver du ikke at foretage dig noget. Du kan dog til enhver tid vælge at indfri din gæld på én gang. Hvis du ønsker at indfri din gæld i den mellemliggende periode, altså før Erhvervsstyrelsen har overtaget det indefrosne beløb, skal du kontakte Forsyningen.
Kilde: borger.dk
- Hvor meget skal jeg betale i renter?
-
Du skal betale renter af din gæld til Erhvervsstyrelsen. Renten for indefrysning af husstandes energiregninger er 2 procent pr. år.
For de energiregninger, der er omfattet af indefrysningsordningen, løber der renter på fra dagen efter energiregningen forfalder.
Får jeg rentefradrag?
Renterne på det indefrosne beløb er fradragsberettigede. Renterne er først fradragsberettiget når de forfalder til betaling.
Der vil som udgangspunkt ikke være forfaldne renter før tilbagebetaling påbegyndes i 2024, medmindre lånet er indfriet før tid.
Hvis du har forfaldne renter, vil de blive indberettet af energivirksomheden eller Erhvervsstyrelsen og fremgå af din årsopgørelse fra Skattestyrelsen.
Bemærk, at virksomheder, der ikke får en fortrykt årsopgørelse, selv har ansvar for at oplyse om renter til Skatteforvaltningen.
Kilde: borger.dk
- Kan jeg blive pålagt gebyrer for at bruge ordningen?
-
Forsyningen må gerne opkræve et gebyr for ekstraomkostninger ifm. administration af indefrysningsordningen i hele ordningens løbetid. Gebyret må ikke overstige Forsyningens administrationsomkostninger forbundet med ordningen, og det må kun opkræves af de kunder, der benytter ordningen.
Vi har oplyst dig om eventuelle gebyrer, inden du tilmeldte dig ordningen.
Kilde: borger.dk
- Hvordan finder jeg oplysninger om min indefrysning?
-
Det samlede indefrosne beløb fremgår af dine regninger fra Forsyningen og i et særskilt brev.
Forsyningen kan oplyse dig om, hvordan du ellers kan tilgå oplysninger om din indefrysning.
Du kan kontakte Kundeservice via mail kundeservice@forsyningen.dk eller tlf. 9829 9000.
Når det indefrosne beløb er overdraget til Erhvervsstyrelsen, kan du kontakte Erhvervsstyrelsen for mere information.
Kilde: borger.dk
-
- Hvad gør jeg, når jeg har fået besked om, at jeg har skiftet elleverandør, men det har jeg ikke?
-
Ankenævnet på Energiområdet har udarbejdet en vejledning til, hvordan du skal forholde dig.
- Hvornår på året kommer der regninger?
-
Hvis vi forsyner dig med el og/eller varme, vil du modtage 6 acontorater. Hvis vi ikke forsyner dig med hverken el og/eller varme, vil du modtage 2 acontorater.
- Hvordan skønner I mit aconto forbrug – og hvordan får jeg det ændret?
-
Når vi skal skønne, hvor meget dit forbrug skal være i år, tager vi udgangspunkt i det forbrug, du havde sidste år.
Hvis du er ny kunde, skønner vi dit forbrug efter et standardforbrug eller ud fra den forrige ejer/lejers forbrug.
Forhold i din familie eller i dit hus kan betyde, at dit forbrug ændrer sig – fx hvis du får barn, har børn der flytter hjemmefra, eller du er ved at bygge om. Derfor kan dit acontoforbrug selvfølgelig altid justeres.Kontakt Kundeservice via mail kundeservice@forsyningen.dk eller tlf. 9829 9000 og oplys, hvor mange, I bor i husstanden. Så beregner vi dit forventede forbrug og justerer dit acontobeløb derefter.
- Hvordan tilmelder jeg min regning til Betalingsservice?
-
Du kan tilmelde din regning til Betalingsservice, eller du kan bede din bank om at tilmelde din regning til Betalingsservice.
Ved tilmeldingen til Betalingsservice skal du bruge følgende oplysninger:
Navn
Adresse
Cpr.nr.
Bankkontonr.
Kundenr. (du finder dit kundenr. i øverste højre hjørne på din regning)
PBS-nr. XXXXXXX
Debitor grp. nr.
Ved tilmelding i banken skal du medbringe din seneste regning. På regningen er alle de oplysninger, banken skal bruge for at tilmelde dig. - Hvad gør jeg, hvis jeg ønsker henstand med betaling af min regning?
-
Hvis du ønsker henstand med betalingen af din regning eller ønsker at indgå en betalingsaftale, skal du kontakte Betalingskontoret, tlf. 9829 9290.
- Hvorfor har jeg ikke modtaget min acontoregning?
-
Har du ikke modtaget din regning som almindelig post kan det være fordi regningen er sendt til Betalingsservice, sendt som mail via minForsyning eller sendt som mail til din e-Boks.
- Hvorfor har jeg ikke modtaget årsafregning?
-
Vi udsender kun årsafregninger vedrørende vand, varme og renovation. Grundet månedsafregning på el, udsender vi ikke årsafregning herpå.
Er du tilmeldt Betalingsservice, har du modtaget årsafregningen sammen med din betalingsoversigt fra Betalingsservice for marts. Modtager du betalingsoversigten via netbank, fremgår årsafregningen som elektronisk bilag hertil.
Din årsafregning kan også være sendt til din e-Boks, hvis du på din e-Boks har tilmeldt elektronisk post fra forsyningsselskaber. - Hvorfor får jeg en rykker, når jeg ikke har modtaget min regning?
-
Har du ikke modtaget din regning som almindelig post, kan det være fordi regningen er sendt til Betalingsservice, sendt som mail via minForsyning eller som mail til din e-Boks.
Modtager vi ikke betalingen inden betalingsfristen, sender vi en rykker med påmindelse om betaling. Vi sender vores betalingspåmindelser som papirpost via Post Danmark. - Hvad gør jeg, når jeg skal flytte fra min bolig?
-
Hvis din adresse modtager ydelser fra Frederikshavn Forsyning A/S vedrørende el, vand, varme, spildevand og renovation, kan du melde din flytning nedenfor. Når du til-/fraflytter din adresse, skal du huske at oplyse herom, så vi kan få dig registreret korrekt. Vi har gjort det let for dig at til- og fraflytte dig her. Vælg den rette indgang nedenfor.
Meld flytning som almindelig kunde (privat/virksomhed)
Meld flytning som erhverv / udlejer / ejendomsmægler
Når du flytter fra din bolig, skal du sørge for at aflæse dine målere, så vi kan lave en opgørelse over forbruget, inden den nye ejer eller lejer overtager kundeforholdet.
Husk tre dages varsel
Du skal melde fraflytning med mindst tre dages varsel, så vi kan nå at standse køb og levering af el. Har du valgt en anden elleverandør end Frederikshavn Elnet A/S, skal du melde din fraflytning til denne leverandør senest tre dage før fraflytningen.
Hvis du kender den nye beboers navn, må du også gerne oplyse det. Vi sender herefter en slutopgørelse til dig hurtigst muligt.
De oplysninger, vi skal bruge for at kunne lave en flytteopgørelse, er- dato for fraflytning/indflytning
- din nye adresse
- aflæsning af elmåler (eventuelt også varme- og vandmåler), hvis du ikke har fjernaflæste målere
- navn på den nye ejer eller lejer (gerne cpr.nr.)
- eventuelt oplysning om det fremtidige forbrug
Husk, at du som fraflytter hæfter for elforbruget, indtil lejemålet ophører, og vi har modtaget din flyttemeddelelse.
Meld din flytning rettidigt, for el-leverandøren kan som udgangspunkt ikke flytte kunder med tilbagevirkende kraft - ikke af manglende vilje, men fordi elforsyningsloven og dermed it-systemerne ikke tillader det. - Hvad er miljø- og genbrugsafgift?
-
Alle huse i Frederikshavn Kommune betaler en miljø- og genbrugsafgift ud over prisen for selve renovationen. Denne afgift betales til kommunen og opkræves via Forsyningen sammen med betaling for selve renovationen (tømning af sæk eller container med dagsrenovation/husholdningsaffald). Miljø- og genbrugsafgiften dækker kommunens drift af de forskellige genbrugsordninger som fx indsamling af glas, pap og papir. Desuden drives genbrugspladserne i kommunen og miljøanlæggene i Ravnshøj og Skagen for midlerne.
- Hvorfor kan jeg ikke se mine regninger fra Forsyningen i e-Boks via borger.dk?
-
Hvis du gerne vil benytte borger.dk som indgang til din e-Boks, skal du ændre dine profiloplysninger på borger.dk
- Log ind på borger.dk
- Vælg Digital post
- Vælg Menu og herefter Indstillinger
- Redigér profil
- Der kommer nu en dialogboks, hvor du i bunden skal markere, at du ønsker at kunne se indholdet fra e-Boks sammen med din post fra offentlige myndigheder.
Det vil sige, at alle de tilmeldinger du har i e-Boks, nu også bliver vist på borger.dk, fx kontoudskrifter fra dit pengeinstitut, regninger fra Forsyningen, meddelelser fra forsikringsselskab mv.
- Hvordan tilmelder jeg sms-service om driftsproblemer m.m.?
-
Er du borger i Frederikshavn Kommune og har en mobiltelefon, er du automatisk omfattet af Forsyningens sms-service. Sms-service informerer dig med øjebliks varsel i tilfælde af driftsforstyrrelser eller krisesituationer, men også i forbindelse med servicemeddelelser.
- Hvad gør jeg, hvis jeg har fået afbrudt min elmåler?
-
Du skal kontakte din elleverandør.
Hvis du har valgt Frederikshavn Elhandel som elleverandør:
Du skal sørge for, at din restance til Forsyningen er betalt og samtidig have aftalt med Betalingskontoret, at måleren bliver tilsluttet igen. Du kan kontakte Betalingskontoret, tlf. 9829 9290.Når din restance er betalt, og du har lavet en aftale med Betalingskontoret, skal du holde knappen til venstre på din elmåler inde i ca. fem – ti sekunder (se billedet) – indtil måleren afgiver en lyd.
Elmåleren er nu tilsluttet igen, og det røde lys er slukket.
- Jeg skal grave - hvor finder jeg information om placering af ledninger?
-
Skal du grave med erhvervsmæssige formål eller på privat grund, kan du finde mere information her:
- Jeg er nybygger - hvad gør jeg?
-
Her kan du læse mere om, hvordan din ejendom bliver tilsluttet de forskellige forsyningsarter.
- Hvorfor bruger Forsyningen fjernaflæste målere?
-
Det er ved lovgivning bestemt, at elmålere skal være fjernaflæste. I samme ombæring har Forsyningen valgt at skifte vand- og varmemålere.
De fjernaflæste målere giver mange fordele - både for dig som kunde, men også for Forsyningen. Fjernaflæste målere er en ekstra tryghed for dig som hus- eller virksomhedsejer, fordi du via minForsyning kan følge med i dit forbrug og se detaljerede oplysninger om, hvordan det udvikler sig. Det giver dig mulighed for at reagere hurtigt, hvis forbruget pludselig ændrer sig i en uventet retning. Med fjernaflæste målere har Forsyningen langt bedre mulighed for at opdage fejl på rør og ledninger. Det er nemmere at forebygge vandspild, og vi kan lokalisere akutte brud på vand- og varmerør meget hurtigt.
Flytning
Når du flytter, skal du give os besked. Selvom du har fjernaflæste målere, kan det være en god idé at aflæse målerne, inden du flytter.





Ansøgning om refusion af vand
Find ansøgningsblanket
Ansøgning om reduktion i elafgiften
Find ansøgningsblanket





