Hop til hovedindhold

Skal du bygge nyt?

 

Få et overblik over, hvad du skal gøre, og hvad vi som forsyning er ansvarlig for.

 

Hvad skal du gøre?

 

  • Undersøg forhold om din vandforsyning inden du går i gang. Det har nemlig betydning for, hvordan din private jordledning og vandinstallation skal udformes. Du kan få oplyst, hvilke muligheder du har for at tilslutte vand på din grund ved at kontakte Forsyningen tlf. 9829 9000 eller sende en mail til forsyningen@forsyningen.dk. Du kan også finde oplysninger om, hvilken almen vandforsyning, der forsyner din grund på vandforsyningsplanen på Frederikshavn Kommunens hjemmeside.

 

Vandforsyningsplan

 

  • Ansøg sammen med en aut. VVS-installatør om tilladelse til vandinstallation, hvis du skal have vand fra os. Det er VVS-installatøren, der skal udføre din jordledning og vandinstallation samt sætte målerbrønd.
    Inden byggeriet går i gang, skal en aut. VVS-installatør sørge for, at der bliver etableret en blivende målerbrønd for montage af Frederikshavn Vands afregningsmåler. Det vil sige, at alt byggevand også vil blive opkrævet på forbrugsafregningen. 

 

Din VVS-installatør skal benytte den elektroniske formular til at ansøge om tilladelse til vandinstallation:

 

Ansøg om tilladelse til vandinstallation 

 

Se folder om praksis for vandmålerbrønde 

 

 

  • Den aut. VVS-installatør færdigmelder tilslutningen, når installationen er klar til montering af afregningsmåler. Dette gør installatøren ved at sende en mail til forsyningen@forsyningen.dk

 

Hvad koster tilslutning af vand?

 

Find priserne her

 

Hvad er dit og vores ansvar?

 

Dit ansvar

Som ejer starter dit ansvar for vandinstallationen ved skelventilen (stophanen), der som regel sidder ved skellet ind til ejendommen. Selve vandmåleren er Forsyningens ejendom, men det er dit ansvar at vedligeholde installationen - det vil sige rør og afspærringsventiler omkring vandmåleren. Du skal lade en aut. VVS-installatør etablere og vedligeholde jordledningen fra skelventil og frem til bygningen. Det gælder også den installation, som vandmåleren skal monteres i. Skal vandmåleren monteres i en målerbrønd, skal du også lade en VVS-installatør etablere denne.

 

Vores ansvar

Forsyningen etablerer og vedligeholder en stikledning frem til din grund og sætter en skelventil (stophane). Det er også os, der leverer og vedligeholder din vandmåler.

 

Vi laver lovpligtig kontrol af alle vandmålere cirka hvert sjette år. Det gør vi for at sikre, at du kun betaler for det vand, du bruger. Almindelig slitage kan resultere i en unøjagtig måler, og konstaterer vi det, skifter vi naturligvis vandmåleren.

Desuden bliver alle målere løbende skiftet for at sikre, at du altid har en måler, der fungerer korrekt. Det er vores egne montører, der skifter målerne. Målerne tilhører Forsyningen, og vi skal derfor når som helst kunne kontrollere og skifte vandmåleren.