Hop til hovedindhold
10. juni 2024
  • Varme

Tilfredse varmekunder i Kilden

 

Forsyningen har nu afsluttet kvalitetssikringen af fjernvarmearbejdet i Kilden og oplever, at varmekunderne er tilfredse med servicetjekket.

Kaj Ove Larsen, der er formand for grundejerforeningen Lerstien i Kilden, fortæller: ”Vi var syv huse, der sammen indhentede et tilbud fra OPS og fik foretaget installationen samtidigt. Det var praktisk, og vi er alle meget tilfredse med de nye fjernvarmeanlæg. Nu er her stille”. Udover en mere grøn varmekilde er fordelene ved fjernvarmeanlægget, at det fylder minimalt, der er ingen vedligehold, og man undgår samtidig den larm, som fx et gasfyr laver.

 

Kvalitetssikringen har bl.a. bestået i kontrol og indregulering af anlæg, isolering af rør og udskiftning af ventiler. Frederikshavn Varme færdiggjorde i 2022 det store fjernvarmeprojekt, som oprindeligt havde 90 tilkendegivelser om tilslutning – varmeselskabet afsluttede i stedet projektet med 230 fjernvarmetilslutninger. Med 8,1 km hovedledning og 90 fjernvarmetilslutninger skulle projektet have været undervejs i 18 måneder, men Frederikshavn Varme gennemførte hele projektet på 13 måneder inkl. de ekstra 140 fjernvarmetilslutninger.

 

Hvordan ser en gennemsnitlig husstands varmeforbrug ud om året?

Nedenstående graf er et eksempel på, hvordan varmeforbruget kan fordele sig hen over året for en gennemsnitlig husstand med et boligareal på 129 m2. Her er det tydeligt, at varmeforbruget er højere i de kolde måneder end om sommeren.

 

En gennemsnitlig husstands varmeforbrug i MWh

 

Fra den 1. januar 2024 indførte Frederikshavn Varme A/S obligatorisk månedsafregning efter det faktiske forbrug uden aconto. Det betyder, at varmekunder ikke får indkrævet et acontobeløb, som er højere end forbruget, men løbende betaler for det faktiske forbrug.  

 

Hvordan får du fjernvarme?

Læs mere om, hvad du skal gøre, og hvad vi som forsyning gør, hvis du ønsker at få fjernvarme.

 

Læs mere