Fjernvarmeprisen stiger i løbet af efteråret

  I Frederikshavn stiger den variable del af fjernvarmeprisen tre gange i løbet af efteråret. Årsagen til stigningerne skyldes det fortsat ustabile energimarked, der har en voldsom negativ effekt på varmeselskabets økonomi.

  Frederikshavn Varme A/S varsler endnu en gang stigninger på den variable pris på fjernvarme, og frederikshavnernes varmeregning kommer i slutningen af året på et niveau, der aldrig er set før.

  Erik Kyed Trolle, der er bestyrelsesformand for Frederikshavn Varme A/S, forklarer: ”Udover en rimelig stor prisstigning i februar havde vi i maj og august mindre stigninger på fjernvarmeprisen. Vi havde håbet, at energimarkedet kunne finde et roligt niveau, men tværtimod ser vi fortsat kraftige stigninger på både el- og naturgaspriserne. Energimarkedet i hele Europa er gået fuldstændigt amok, og prognoserne for fremtiden ser desværre dystre ud”.

  Frederikshavn Varme producerer 2/3 af fjernvarmen på eldrevet varmepumpe og på gaskedler, og det er på disse anlæg, hvor ”råvarepriserne” er på himmelflugt. Årsagen er de manglende gasleverancer fra Rusland, som påvirker energimarkedet i hele Europa.

  ”Forsyningens strategi er at sikre en jævn prisudvikling for vores ydelser, men jeg må sige, at vi lige nu ikke opfylder strategien, for så vidt angår varmeprisen”, fortæller Erik Kyed Trolle og fortsætter: ”Vi er i en helt ekstraordinær situation, hvor vi slet ikke har indflydelse, og desværre må vi sende regningen videre til vores kunder”. 

   

  Sådan stiger fjernvarmeprisen
  Energistyrelsen kræver, at fjernvarmeselskaber giver deres kunder et varsel på tre måneder, når en prisstigning er på mere end 10 %. Ved prisstigninger på 10 % og mindre er varslet en måned.

  Pr. 1. oktober stiger prisen med 10 % til 963 kr./MWh inkl. moms. Måneden efter kommer endnu en 10 % stigning, hvor prisen bliver 1.059 kr., og pr. 1. december stiger varmeprisen ca. 48 % til 1.563 kr.

  Herover ses en opstilling af den årlige udgift for fjernvarme, som den er nu samt med de forhøjede priser, der bliver gældende pr. 1. oktober, 1. november og 1. december 2022. Det er vigtigt at bemærke, at de fremtidige priser er beregnet for et helt år med den aktuelle pris.

   

  Nye grønne projekter skal i støbeskeen
  Det er en nødvendighed at gøre den fremtidige varmeproduktion mindre afhængig af både el og naturgas, hvor både pris og leverance påvirkes af udefrakommende faktorer, som fjernvarmeselskabet ikke har nogen indflydelse på.

  ”Bestyrelsen skal hurtigst muligt have truffet beslutning om en yderligere varmeproduktion - og den skal i høj grad være baseret på grøn energi. Jeg er sikker på, at vi finder en god og fremtidssikret løsning”, slutter bestyrelsesformand Erik Kyed Trolle.  

  ”Hvile i sig selv”
  Fjernvarmeprisen i Frederikshavn er reguleret af Varmeforsyningsloven, der sikrer, at prisen på fjernvarme ikke må overstige de faktiske omkostninger til fjernvarmeproduktion. Prispolitikken er også kendt som hvile-i-sig-selv-princippet, hvor fjernvarmeselskabet ikke må generere hverken underskud eller overskud.

  Når omkostningerne bliver for høje, er det en nødvendighed at hæve varmeprisen. Til gengæld sættes prisen ned, hvis det ser ud til, at selskabet kommer ud med overskud.

  Flere nyheder

  01-06-2023

  Stigende priser bremser ikke den grønne omstilling

  Onsdag den 31. maj blev der afholdt generalforsamling i Frederikshavn Forsyning A/S, hvor årsberetningen for 2022 blev fremlagt ...

  Læs mere

  30-05-2023

  Åbningstider den 5. juni

  SÅDAN HOLDER GENBRUGSPLADSERNE ÅBENT
  I Skagen, Ravnshøj og Sæby har genbrugspladserne åbent til kl. 16 ...

  Læs mere

  15-05-2023

  Forsyningen har lukket fredag den 19. maj

  Ring tlf. 9829 9000, hvis du konstaterer brud og fejl på el-, vand-, varme- eller kloakforsyningen. Genbrugspladserne ...

  Læs mere

  25-04-2023

  Åbningstider 1. maj

  Forsyningen holder lukket - også for telefonerne. Ring tlf. 9829 9000, hvis du konstaterer brud og fejl på el-, vand- ...

  Læs mere

  18-04-2023

  Termografering af fjernvarmenettet

  Fra den 18. april termograferer Frederikshavn Varme A/S fjernvarmenettet. Frederikshavn Varme har ma ...

  Læs mere

  15-03-2023

  Vores fjernvarmekunder er fortsat ikke berettigede til varmecheck

  Der er åbnet for en supplerende ansøgningsrunde for at få udbetalt varmecheck. Var din ejendom pr. 1. januar 2022 til ...

  Læs mere

  09-03-2023

  Fremtidens grønne varmeproduktion

  Etableringen af biomasseanlæg skal bidrage til den grønne omstilling i Frederikshavn. Forsyningen har undersøgt flere ...

  Læs mere

  09-02-2023

  Positiv prisændring på varmen i Frederikshavn

  Pr. 1. marts 2023 nedjusterer Frederikshavn Varme A/S prisen på fjernvarme. For en periode har priserne på el og gas ...

  Læs mere

  21-12-2022

  Husk at opdatere dine kontaktoplysninger - og følg dit varmeforbrug

  Som kunde hos Forsyningen er det vigtigt, at de kontaktoplysninger vi har på dig, er korrekte. Sørg derfor f ...

  Læs mere

  19-12-2022

  Klar - parat - sorterings-start!

  Den 1. januar 2023 lyder startskuddet til den nye affaldsordning i Frederikshavn Kommune. Du har nu fået dine nye affaldsbehold ...

  Læs mere