Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål om spildevand. Kontakt os hvis du mangler svar på dit spørgsmål.

  Som virksomhedsejer har du ansvaret for alle installationer på din ejendom. Det gælder også kloakledningen fra huset og ud til skellet.

  Hvis du har en brønd stående maksimalt to meter fra skellet (en såkaldt skelbrønd), er det ved denne brønd ansvaret skifter. Ledningen fra huset og frem til og med denne brønd er dit ansvar, mens ledningen fra brønden og ud i hovedledningen i vejen er kloakforsyningens ansvar.

  Dette gælder dog kun, hvis brønden står maksimalt to meter fra skel. Står brønden længere fra skellet skiller ansvaret på skellinjen.

  Se mere i pjecen "Du skal helst etablere en skelbrønd"

  Forsyningen ejer den del af stikledningen, der er beliggende fra skellet til hovedledningen ude i vejen. Derfor skal Forsyningen vedligeholde denne del af stikledningen. Derimod skal du selv vedligeholde selve skelbrønden og det ledningsstykke, der er mellem skel og skelbrønd – det siger loven. Al kloak indenfor skellet tilhører din ejendom. Den kaldes afløbsinstallationen og er din private ejendom.

  Se mere i pjecen "Du skal helst etablere en skelbrønd"

  Det skal være nemt at kontrollere tilstanden i skelbrønden. Dækslet, som ofte befinder sig tæt ved skellet, skal derfor være synligt, så det altid er let at komme til skelbrønden. Undlad at lægge fliser samt at plante dækslet til med blomster, buske og lignende. Du kan eventuelt skjule dækslet med plantekummer og andre dekorationer, som hurtigt kan flyttes.