Hop til hovedindhold
8. januar 2024
  • Generelt
  • Vand

Undgå frostsprængninger: Sådan holder du din vandmåler og -installation frostfri

 

Det er dit ansvar at sikre vandmåleren mod frost. Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du undgår frostsprængninger.

Frost kan desværre forårsage, at mange vandmålere og installationer – særligt i sommerhuse – bliver frostsprængte, og udover et stort vandspild kan frostsprængte målere og installationer også koste mange penge i uventet vandforbrug. Dertil kommer også, at Forsyningen opkræver erstatning af frostsprængt/ødelagt måler.

 

Målerbrønden – en vigtig medspiller
I de fleste sommerhuse sidder vandmåleren i en målerbrønd. Sørg for, at dækslet er lagt ordentligt på målerbrønden. Er brønden installeret korrekt, bør vandmåleren ikke blive udsat for frost. Vi oplever oftest frostsprængte målere, når vandmåleren sidder indendørs på et udsat sted, hvor frosten kan trænge ind. Har du ikke mulighed for at frostsikre rummet ved at tilføre varme, opfordrer vi dig til at få en målerbrønd i stedet. Kontakt altid en autoriseret VVS-installatør for at få udført arbejdet.

 

Husk vandcirkulation
Sørg for, at du har forbrug på din vandinstallation, så vandet ikke står stille i rørene. Kan dette ikke lade sig gøre hen over vinteren, er det bedste råd at tappe vandet af rørene, så de er tomme og ikke kan frostspringe. Det gør du ved at lukke for hanen foran måleren og herefter åbne alle vandhaner m.m. i huset, så vandet kan løbe af rørene. Sidder der en aftapningsventil, skal du åbne den. 
Inden du åbner for vandet igen, skal du huske at lukke ventilen. Det er vigtigt, at du tilser din måler vinteren igennem, også selvom du har frostsikret den.

 

Få direkte besked ved afvigelser i dit vandforbrug
Via vores selvbetjeningsløsning minForsyning på forsyningen.dk kan du følge med i dit forbrug og se detaljerede oplysninger om, hvordan det udvikler sig – også i dit sommerhus. Det giver dig mulighed for at reagere hurtigt, hvis du oplever en uventet stigning i forbruget. Særligt hvis huset er ubeboet, kan det være et tegn på en utæthed i vandrørene eller et løbende toilet. På minForsyning kan du under ”Notifikationer” tilmelde dig servicen ”Notifikation om afvigelse af forbrug”, hvor du vil modtage en mail, hvis der er en afvigelse i dit vandforbrug.

 

minForsyning login