Hop til hovedindhold
19. februar 2024
  • Affald

Vi vasker skraldebilerne i genbrugsvand

 

”Det kan godt være, at bilerne er beskidte, når de kommer hjem, men vi kører altid ud i hvide biler næste morgen”, fortæller driftsleder Jesper Musbak Andersen fra Frederikshavn Affald

 

Med opførelsen af Frederikshavn Ressourcecenter i sommeren 2023 etablerede Forsyningen en vaskehal. Her sørger skraldemændene for at holde skraldebilerne rene, men også Forsyningens andre køretøjer kan benytte vaskehallen, fx entreprenørmaskinerne.

 

Vaskehal på Frederikshavn Ressourcecenter

 

 

På den store tagflade på ressourcecentrets hal opsamles regnvandet. Det betyder, at 95 % af det vand, vaskehallen benytter, er regnvand eller genbrugsvand.

 

”Jeg er ikke bleg for at bede chaufførerne rulle gennem vaskehallen hver dag, for størstedelen af vandforbruget er genbrugsvand”, tilføjer Jesper Musbak Andersen.

 

Frederikshavn Ressourcecenter

 

Hvordan foregår en vask?

En vask tager ca. 2 min og heri indgår et undervognsskyl, hvorefter der kommer en skumudlægger med sæbe. Herefter kører skraldebilen gennem to buer, der renser og skyller. Chaufføren har mulighed for at stige ud af bilen og benytte højtryksrenser og skumlanser. Når skraldebilerne er ude at køre, bruges vaskehallen også til at vaske affaldsbeholdere. Forsyningen har ligeledes en udendørs vaskehal ved ressourcecentret, hvor skraldemændene kan skylle komprimatoren indvendigt, der komprimerer affaldet i skraldebilen og holde den fri for snavs, madaffald m.m.

 

Skraldebil ved havet