Hop til hovedindhold
15. november 2023
  • Affald
  • Generelt

Sorteringsmestre i børnehaven

7 børnehaver i Frederikshavn Kommune kan kalde sig sorteringsmestre efter, at de i uge 45 og 46 lærer mere om affaldssortering gennem litteraturen sammen med bibliotekerne og Forsyningen. 

 

Børnene fra Børnehuset Bangsbo kan nu kalde sig for ’sorteringsmestre’ efter de i uge 45 deltog i en workshop med bøger og leg om affaldssortering. Biblioteket besøger i uge 45 og 46 i alt syv børnehaver i Frederikshavn Kommune, hvor over 300 børn har tilmeldt sig. Her lærer børnene på en sjov og legende måde om affaldssortering, og hvordan de kan være med til at passe på naturen og miljøet.

 

Affaldssortering i børnehøjde

I Børnehuset Bangsbo læste Biblioteket højt fra bogen Da hvalerne gik i land, som i børnehøjde og på underholdende vis handler om miljø og forurening for de mindste børn. Børnene stillede nysgerrigt spørgsmål og reflekterede over, hvorfor hvalerne var gået i land. Meningen bag er at gøre miljø, forurening og affald til mere konkrete emner, som børnene kan forstå og forholde sig til.

 

Billede af børn i børnehaven

 

Hvorfor skal vi sortere vores affald?

En vigtig del af workshoppen bestod i, at børnene selv skulle sortere affald i de forskellige affaldsbeholdere. Her kom der mange gode snakke ud af, hvor affaldet hører hjemme, hvorfor vi overhovedet skal sortere, og hvad der sker med affaldet, efter skraldemanden har hentet det i skraldebilen. Børnene lyttede interessant og ville meget gerne lære mere om, hvordan pap og papir bliver til nye æggebakker, plastaffald til nye kødbakker og metal fra en gammel majsdåse kan blive til en ny cykel.

Børnene fik udleveret et opgavehæfte med Forsyningens maskot ’Anders’ og afslutningsvist et diplom, hvor de stolte kunne kalde sig sorteringsmestre.

 

Billede af børneflok

 

Bag workshoppen

Workshoppen er lavet i samarbejde mellem Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune og Forsyningen. Det er fortsat muligt for børnehaver at deltage i workshoppen, da den fremadrettet bliver en del af de mange tilbud, som Bibliotek & Borgerservice, Frederikshavn Kommune tilbyder institutioner i kommunen.

 

Plakat i børnehave