Hop til hovedindhold
19. april 2024
  • Varme

Ny varmepumpe baner vejen mod den grønne omstilling i Frederikshavn

 

Borgmester Birgit Hansen, Frederikshavn Varme og ME Production indviede torsdag den nye varmepumpe hos Forsyningen på Vendsysselvej 8, som skal levere grøn varme og samtidig nedbringe CO₂-udledningen.

 

”I dag fejrer vi ikke kun indvielsen af en varmepumpe, men også et inspirerende samarbejde mellem Frederikshavn Varme og ME Production. Dette er ikke blot en teknologisk bedrift; det er et symbol på det potentiale, der opstår, når innovation, samarbejde og dedikation til vores grønne omstilling går hånd i hånd”.

Med disse ord bød forsyningschef Lars B. Østergaard velkommen og lagde i sin tale vægt på, hvordan projektet ikke kun bidrager til målet om at minimere CO₂-aftrykket, men også spiller en central rolle i den igangværende grønne omstilling.

 

Den nye varmepumpe på Vendsysselvej

Den nye varmepumpe på Vendsysselvej 8.

 

Borgmester Birgit Hansen klipper snoren og indvier den nye varmepumpe

Borgmester Birgit Hansen indvier den nye varmepumpe.

 

Borgmester Birgit Hansen, forsyningschef Lars B. Østergaard, CEO Jens Peter Faldt.

 

”Vi forpligter os til at arbejde sammen om at skabe en mere bæredygtig fremtid og ser frem til at dele resultaterne af dette spændende samarbejde med andre aktører, der vil kunne få glæde af vores viden, fortsatte Lars B. Østergaard.

 

Jens Peter Faldt, CEO fra ME Production fortalte om den avancerede varmepumpeløsning, som effektivt genanvender spildvarme fra afbrændingsprocessen, som forbedrer energieffektiviteten, mindsker driftsomkostningerne og bidrager til en væsentlig reduktion af CO₂-udledningen. Hermed udnytter Frederikshavn Varme energien, efterlader så lidt spild som muligt og sparer, hvad der svarer til 150 husstandes årlige varmeforbrug. ”Vi er glade for at kunne tilbyde løsninger, der giver mening for alle parter – specielt for miljøet”, sagde Jens Peter Faldt.

 

Også Birgit Hansen fremhævede det gode samarbejde mellem Frederikshavn Varme og ME Production og bad alle huske vigtigheden af det fantastiske arbejde, der sker i kommunen: ”Det glæder mig virkelig, når samarbejde og partnerskaber er med til at udvikle nye, innovative løsninger, og i sidste ende sender grønnere varme afsted til frederikshavnerne. Vi skal levere på den grønne omstilling, og derfor har vi brug for dygtige og innovative virksomheder, der har modet til at tænke i nye baner og til at udvikle og designe helt nye, grønne løsninger.”