Hop til hovedindhold
25. marts 2024
  • Affald

Ny erhvervsordning på genbrugspladsen

 

Fra den 25. marts 2024 indfører vi nummerpladescanning for registrerede

erhvervskøretøjer op til 3.500 kg. på genbrugspladserne i Frederikshavn Kommune. Derudover bliver det også muligt at anskaffe adgangskort for virksomheder (gælder ikke for håndværkere og anlægsgartnere).

 

Nummerpladescanning ved indkørsel til Genbrugspladsen i Ravnshøj

Nummerpladescanning ved indkørsel til genbrugspladsen i Ravnshøj.

 

Med den nye ordning ønsker vi en ensartet afregningsmetode for alle erhvervsvirksomheder i Nordjylland. Ordningen er allerede taget i brug i Hjørring, Brønderslev, Aalborg og Jammerbugt Kommuner. Hermed imødekommer vi Dansk Byggeris anbefaling om, at virksomheder kan aflevere erhvervsaffald på alle regionale genbrugspladser på samme vilkår og med betaling, der foregår pr. besøg.

 

Vi har opsat nummerpladescannere på alle genbrugspladser i Frederikshavn Kommune.

Kameraet scanner nummerpladen på bil/trailer, når bilen kører gennem porten. Herefter genererer it-systemet automatisk en faktura, hvis bil/trailer er registreret med CVR nr.

 

Nummerpladescanning ved indkørsel til Genbrugspladsen i Ravnshøj

Kameraet scanner nummerpladen ved indkørsel til genbrugspladsen i Ravnshøj.

 

Hvad koster det?

Virksomheder i kategorien ”Håndværkere og anlægsgartnere” jf. branchekoderne for byggeri og anlæg betaler 165 kr. ekskl. moms pr. besøg.

 

Øvrige virksomheder, der ikke betegnes som ”Håndværkere og anlægsgartnere” har mulighed for selv at bestemme, om de vil betale 165 kr. ekskl. moms pr. besøg eller købe et adgangskort til 9.769 kr. ekskl. moms pr. år. Foretager virksomheden sig ikke yderligere, betaler virksomheden automatisk 165 kr. ekskl. moms pr. besøg.

 

Læs mere