Hvordan fungerer fjernvarmen?

  Er du nysgerrig på fjernvarme? I vores korte film kan du blive klogere på, hvordan fjernvarmen fungerer. 

  Se filmen "Sådan fungerer fjernvarmen" her. 

  Fjernvarmen er den sikre løsning, uanset om du bygger nyt, har oliefyr eller naturgas.

  Billig energi
  Fjernvarmen er billig. De løbende vedligeholdelsesomkostninger ved fjernvarme er mindre end ved oliefyr og andre varmekilder.

  Mindre vedligehold
  Når du har fjernvarme, skal du næsten ikke vedligeholde noget, og du har altid varmt vand i hanen. Du skal ikke sætte plads af til store anlæg, som skal efterses. Samtidig undgår du lugt og larm fra varmeanlægget.

  Miljørigtig opvarmning
  Fjernvarme er grøn energi. Vi udnytter overskudsvarme fra renseanlæg og virksomheder i Frederikshavn, og fra vores lokale affald. Og vi arbejder løbende på at levere 100% grøn energi.

  Ønsker du at skifte til fjernvarme?

  Læs mere om, hvad du skal gøre og hvad vi som forsyning gør, hvis du ønsker at skifte til fjernvarme.

  • Du kan udfylde nedenstående kontaktformular og herigennem lave en foreløbig tilmelding til fjernvarme. Herefter kontakter vi dig og aftaler tid for besøg hos dig, hvor vi sammen finder ud af placering af stikledning og fjernvarmeanlæg. Du kan også kontakte os via varme@forsyningen.dk eller tlf. 9829 9000
  • Efterfølgende udarbejder vi et prisoverslag, og du underskriver aftalen og sender retur. Herefter aftaler vi, hvornår arbejdet skal udføres
  • Du skal kontakte en VVS-installatør, og du bestemmer selv hvilket VVS-firma, du ønsker at bruge. Du skal selv finansiere fjernvarmeanlæg og installation. Ønsker du at indgå en fast aftale med et VVS-firma, som giver dine installationer et hovedeftersyn hvert sjette år og et vedligeholdelseseftersyn hvert andet år, kan du tilmelde dig Fjernvarmens Serviceordning, som er en slags forsikring mod fejl, varmespild og unødige omkostninger. Find mere information om Fjernvarmens Serviceordning
  • Din VVS-installatør laver resten af installationen indenfor og kontakter os for montering af måler
  • Forsyningen tilslutter fjernvarmen til hovedventilen. Vi står for gravearbejdet og etablering af stikledningen i vejen og inde på din matrikel
  • Afslutningsvis reetablerer vi efter etablering af stikledningen

  Hvad er prisen?

  Tilslutning til fjernvarmenettet
  Prisen for privatpersoner for at blive tilsluttet fjernvarmenettet er 27.500 kr. inkl. moms med op til 15 meter stikledning.
  For erhverv er prisen 27.500 kr. inkl. moms med op til 5 meter stikledning.
  Du har mulighed for at få rabat på tilslutningen, hvis du selv udfører noget af gravearbejdet. 

  Du kan få "grav-selv-rabat", hvis du selv graver renden (traceen), hvori stikledningen skal ligge, hvis du selv optager og nedlægger fliser samt, hvis du selv har mulighed for at gennembryde soklen.

  Grav-selv-rabat udgør 318,75 kr. pr. meter
  Rabat ved optagning og nedlægning af fliser udgør 287,50 kr. pr. meter
  Gennemboring af sokkel udgør en rabat på 1.500 kr.

  Alle priser er inkl. moms.

  Tilslutningsprisen fratrukket den samlede rabat kan ikke blive mindre end 0,00 kr. 
  Vi kommer gerne og foretager en opmåling, hvorefter du sammen med tilbuddet på installationen får en beregning på, hvor meget rabat, du kan opnå.

  VVS-installatør
  Erfaringsmæssigt har Forsyningen oplyst en pris på ca. 30.000 kr. for indvendige installationsarbejder. Denne pris beror på, at teknikken er ved indvendig side af ydermur.
  Prisen kan svinge en del, da der er forskellige ønsker til installationen, og at teknikrummet måske ligger midt i huset.

   

  Ja tak, jeg vil gerne have fjernvarme

  Bor du inden for vores eksisterende forsyningsområde, kan du lave en foreløbig tilmelding til fjernvarme ved at udfylde denne formular. Herefter kontakter vi dig og aftaler nærmere om forløbet. 

  Navn 
  Adresse 
  Postnummer 
  By 
  E-mail 
  Telefon 

  Må vi komme på besøg?

  Er du interesseret i at få en gratis og uforpligtende snak om dine muligheder og fordele ved at vælge fjernvarme?

  Kontakt os tlf. 9829 9000 eller via mail varme@forsyningen.dk.

  Du kan også udfylde formularen herunder. Så ringer vi dig op og aftaler tidspunkt for besøget. 

  Spørgsmål og svar om fjernvarme

  Ja, det er frit for den enkelte at vælge, hvilket VVS firma du ønsker.

  Erfaringsmæssigt har Forsyningen oplyst en pris på ca. 30.000 kr. for indvendige installationsarbejder. Denne pris beror på, at teknikken er ved indvendig side af ydermur.
  Prisen kan svinge en del, da der er forskellige ønsker til installationen, og at teknikrummet måske ligger midt i huset.

  Der er ikke lovkrav om eftersyn på fjernvarmeinstallation. Forsyningen tilbyder alle fjernvarmekunder at blive tilmeldt fjernvarmens serviceordning til 365 kr./år.

  Det er lovpligtigt at få et certificeret eftersyn af en varmepumpe, hvis den har mere end 1 kg kølemiddel. De fleste luft til vand-varmepumper og jordvarme-pumper har mere end 1 kg kølemiddel, og det kræver et serviceeftersyn hvert år.

  Som ejer af en varmepumpe med mere end 1 kg kølemiddel er du forpligtet til at opbevare besøgsrapporten fra serviceeftersynet i mindst 10 år, i tilfælde af, at der bliver tjekket op på det. Har du en luft til luft-varmepumpe, kører pumpen typisk med under 1 kg kølemiddel, og så er der ikke noget lovkrav om serviceeftersyn.

  Det kommer helt an på husets indretning og installationer. Kontakt derfor din VVS-installatør og få en professionel rådgivning på, hvad der kan lade sig gøre.

  Vi kommer gerne og taler med de grundejere, som ønsker at få foretaget en besigtigelse af installationen.

  Ønsker du at få besøg, kan du kontakte os, tlf. 9829 9000 eller via mail varme@forsyningen.dk.

  Det er individuelt fra ejendom til ejendom, men fra ca. 30.000 kr. Der er i øjeblikket stigende priser på materialer, der kan forhøje prisen. Sørg for at få tilbud fra flere VVS-installatører.

  Når du har indgået aftalen, sender vi dig en regning.

  Nej, desværre. Den energipulje, der gav tilskud til at skrotte oliefyr, udløb den 31. december 2020.

  Du kan følge med på www.sparenergi.dk og se hvilke tilskudsmuligheder, der findes.

  Der sker ændringer i regler for håndværkerfradrag. Vi anbefaler, at du undersøger sagen ved SKAT.

  Ja, det kan du, hvis solvarmeanlægget og fjernvarmesystemet er adskilt i hvert sit system. 

  Hvis du er den eneste på vejen, der skal have fjernvarme, sætter vi et omløb op. Dermed sikrer vi os, at temperaturen er høj nok. Vi har et system, der overvåger temperaturen, og vi griber ind, hvis den bliver for lav.  

  Fra oliefyr til fjernvarme

  Så nemt er det

  Skift på 4 uger

  Når du beslutter dig for at skifte oliefyret ud, kan du have fjernvarme i løbet af 4 uger. I meget af Frederikshavn by ligger rørene klar ude i vejen, og vi kan hurtigt forbinde dig til den billige, sikre varme.

  Slut med oliefyr
  Fra 2016 må du ikke længere skifte dit oliefyr ud med et nyt. Og i 2030 er det slut med oliefyr i Danmark.

  Det betaler du for
  Normalprisen for at blive sluttet til fjernvarmen er 27.500 kr. Er der mere end 15 meter fra skel, betaler du som privatperson selv 875 kr. pr. meter for de sidste meter. Varmeprisen består af en fast årlig afgift afhængig af din boligs størrelse samt af en pris efter dit forbrug.

  Hverdag med fjernvarme
  Fjernvarme kræver ingen plads, og du har ikke et anlæg, der brummer, summer eller pruster. Der er ingen sod og støv, og der er altid varmt vand – også når du har gæster.

  Det med småt
  Ønsker du ikke længere fjernvarme, kan du gratis opsige din aftale. Du betaler selv udgifterne for at få frakoblet fjernvarmeforsyningen til dit hus medmindre der er tilslutningspligt. 

   

  Byggemodning

  Flade Bakker

  Til grunde i Flade Bakker er tilslutningsbidraget til fjernvarmen 27.500 kr. inkl. moms. I prisen er inkluderet 15 meter stikledning.

  Se også vores prisblad

  Send en mail til varme@forsyningen.dk eller ring tlf. 9829 9000, hvis du ønsker et prisoveslag på tilslutning. 

  Læs mere om boligområdet i Flade Bakker
   

  Golfparken

  Når du køber en grund i etape II i Golfparken, er tilslutningsbidraget til fjernvarmen betalt værdi 17.500 kr.

  Slip for dyre installationer og få råd til mere hus.

  Læs mere om boligområdet i Golfparken