Den sikre løsning

Fjernvarmen er den sikre løsning, uanset om du bygger nyt, har oliefyr eller naturgas.

Billig energi
Fjernvarmen er billig. I stedet for en varmekilde i hvert hus, har vi én fælles. Det betyder mindre spild og en effektiv udnyttelse af energien.

Ingen vedligeholdelse
Når du har fjernvarme, skal du ikke vedligeholde noget, og du har altid varmt vand i hanen. Du skal ikke sætte plads af til store anlæg, som skal efterses. Du har bare en måler.

Miljørigtig opvarmning
Fjernvarme er grøn energi. Vi udnytter spildvarme fra renseanlæg og fra virksomheder i Frederikshavn, og vi får varme fra forbrændingsanlægget, som omdanner dit affald til el og varme. Endelig bruger vi naturgas.

 

Må vi komme på besøg?

Er du interesseret i at få en gratis og uforpligtende snak om dine muligheder og fordele ved at vælge fjernvarme?


Send en SMS til 1919. Skriv teksten "varme" og dit navn. Så ringer vi dig op og aftaler tidspunkt for besøget.

Fra oliefyr til fjernvarme

Så nemt er det

Beregn din besparelse

Fjernvarme har i mange år været billigere end gas og især olie. Også i fremtiden forventer vi, at fjernvarmen vil være billigere. For mange er der penge at spare fra start, og for alle vil fjernvarme været billigst over en årrække.

Herunder har du mulighed for at beregne, hvor meget du kan spare på din årlige varmeregning ved at skifte til fjernvarme.

Beregn din besparelse ved omlægning til fjernvarme fra oliefyr

Skift på 4 uger

Når du beslutter dig for at skifte oliefyret ud, kan du have fjernvarme i løbet af 4 uger. I hele Frederikshavn by ligger rørene klar ude i vejen, og vi kan hurtigt forbinde dig til den billige, sikre varme.

Slut med oliefyr
Fra 2016 må du ikke længere skifte dit oliefyr ud med et nyt. Og i 2030 er det slut med oliefyr i Danmark.

Det betaler du for
Du betaler 19.500 kr. for at blive sluttet til fjernvarmen. Er der mere end 15 meter ind fra vejen, betaler du selv for de sidste meter. Varmeprisen består af en fast årlig afgift afhængig af din boligs størrelse samt af en pris efter dit forbrug.

Hverdag med fjernvarme
Fjernvarme kræver ingen plads, og du har ikke et anlæg, der brummer, summer eller pruster. Der er ingen sod og støv, og der er altid varmt vand – også når du har gæster.

Det med småt
Hvis du ikke længere ønsker fjernvarme, kan du gratis sige din aftale op. Du betaler selv udgifterne for at lukke af ind til dit hus.

 

Varmepumpe eller fjernvarme?

Så meget sparer du med fjernvarme
I grafen herunder kan du se, hvilke udgifter der er ved valg af henholdsvis varmepumpe og fjernvarme. Udregningen er baseret ved et hus på 130 m2 med et varmeforbrug på 7,5 MWh – lavenergiklasse 2015.

Gert Christensen byggede nyt lavenergihus i 2013 og valgte fjernvarme i stedet for varmepumpe.

Se film, hvor Gert fortæller om hans valg af fjernvarme eller

Læs hans historie om valget

 

 

 

Prisfald

7 prisdyk på 6 år

Prisen for den årlige fjernvarme for et enfamiliehus i Frederikshavn er faldet med 7.500 kr. siden 2009.

Følg dit forbrug på telefonen
Hent app’en minForsyning og følg løbende med i dit forbrug af varme, el og vand. Bevidste kunder sparer i gennemsnit 10 % ekstra.

Særligt for Golfparken

Få råd til mere

Når du køber en grund i etape II i Golfparken, er tilslutningsbidraget til fjernvarmen betalt værdi 17.500 kr.

Slip for dyre installationer og få råd til mere hus.

 

Lavenergihuse kan også spare på fjernvarme

I de nye lavenergihuse, som er standard ved alle nybyggerier i dag, kan du spare penge ved at bruge fjernvarme. Det viser beregninger, som Forsyningen har lavet i forbindelse med anden etape af Golfparken i Frederikshavn.

Mindre investering
Det er langt billigere at koble et hus på fjernvarme end at lave dit eget varmeanlæg, efter at fjernvarmeprisen i Frederikshavn er faldet. Dermed betaler du mindre i renter og afdrag, og den besparelse gør fjernvarmen til en rigtig attraktiv løsning.

De nye grunde i Golfparken kan blive sluttet til fjernvarme. Når man køber en grund, er der betalt for tilslutning ud til vejen. Den kommende husejer skal selv betale for at få lagt rør ind til sit hus.

Der er ingen tvang. Hvis du som kunde ønsker en varmepumpe, er det selvfølgelig helt i orden. Aftalen med Forsyningen er lavet, fordi Golfparken vurderer, at fjernvarme er billigst.

Spildvarme, affald og gas
Fjernvarmen kan også være med miljømæssigt, da Forsyningen udnytter spildvarme fra renseanlæg og fra virksomheder i Frederikshavn, og så køber vi varme fra forbrændingsanlægget, der producerer billig strøm og varme af vores affald. Som den sidste kilde bruger vi naturgas.

Stort prisfald
Regnestykket med fjernvarme i lavenergihuse er så positivt, fordi fjernvarmen i Frederikshavn er billig. Den er faldet ca. 35 % i pris siden 2009. Det svarer til en besparelse på over 7.000 kr. om året for en familie med et gennemsnitsforbrug.

Forsyningen har effektiviseret kraftigt og udnytter løbende de teknologiske muligheder til at forbedre anlæg og teknik. Det betyder, at fjernvarmen i Frederikshavn altid er up-to-date.

For husejeren har fjernvarme den fordel, at den ikke kræver nogen vedligeholdelse, og at der altid er rigeligt med varmt vand i radiator og bruser.