Stop madspild

  En af de meget omtalte kampagner, som også reducerer affaldsmængden, er Stop Spild Af Mad. Denne kampagne giver opmærksomhed og tips til øget brug af rester og god planlægning. Stop Spild Af Mad er et eksempel på en kampagne, som ikke kun reducerer affaldsmængden, men også tager hånd om klima og sult.

  Her er nogle af rådene:

  • Brug dine madrester
  • Køb ikke mere end du får spist
  • Planlæg så alle indkøb bruges
  • Brug fryseren aktivt


  Læs mere om kampagnen og få flere råd på stopspildafmad.dk

  Køb ikke mere, end du har behov for

  Du smider måske meget ud, fordi du ikke længere er brug for genstanden, eller fordi du har købt noget nyt til erstatning. Vi anbefaler, at du overvejer om det køb, du er ved at foretage, er nødvendigt. Om købet erstatter noget andet, som egentlig stadig opfylder sin funktion, eller om det vil blive brugt.

  Reklamer - Nej tak

  Der er nu mulighed for at fravælge de reklamer, du ikke ønsker – eller fravælge reklamer helt. Dette fravalg nedsætter mængden af reklamer, der bliver trykt, og har derfor en effekt allerede i produktionsledet.

  Fravælg dine reklamer helt

  Fravælg kun de reklamer du ikke ønsker

  Overvej emballage og brug indkøbsnet

  Et simpelt råd til at nedsætte affaldsmængderne er at anvende et indkøbsnet og ikke købe plastikposer. Du skal bare have indkøbsnettene klar i lommen eller bilen, så det er der, når du skal bruge det. Det er der miljø og penge i.

  Derudover kan du kaste et kritisk blik på emballagen på de produkter, du bruger og stille dig disse spørgsmål:

  • Kan alt indholdet komme ud?
  • Kan jeg gøre noget for at få det sidste indhold ud?
  • Kan jeg få noget, der er pakket ind i mindre emballage

  Sortér dit affald

  At sortere sit affald nedsætter ikke mængderne, men betyder at affaldet i større grad kan genbruges. Dette giver i sidste ende en ressourcebesparelse, da nye produkter kan laves af genanvendt affald og ikke kræver nye ressourcer.

  Med den nye affaldsordning og sortering i 10 affaldstyper er det nu nationalt besluttet, at vi skal sortere i langt højere grad end tidligere. Især sortering af plast, metal og drikke- og madkartoner giver et tydeligt billede af, hvor meget især plast husstanden smider ud. Du kan som tidligere stadig aflevere dit affald på genbrugspladsen eller dit glas i glasboblerne, batterier i batterispande m.m.