Spareråd

  Der er forskel på energiforbrug fra bolig til bolig.

  En familie i et parcelhus bruger i gennemsnit 4.000 - 4.500 kilowatt-timer om året.

  En familie i en lejlighed bruger i gennemsnit 2.000 - 2.500 kilowatt-timer om året.

  Elsparefonden har undersøgt, hvor lavt dit elforbrug kan være. Undersøgelsen viser, at én person i en husstand bør have et elforbrug på 1.500 kWh/år, mens flere, der bor sammen, kan have et elforbrug på 1.000 kWh/år for hver person i husstanden.

  Hvis du sammenligner disse tal med dit eget årlige el-forbrug, kan du få en fornemmelse af, om dit elforbrug ligger højt eller lavt.

  Familieforøgelse

  Forbruget af el i din husstand varierer efter din boligs størrelse, antallet af familiemedlemmer og antallet af elapparater i huset. Og naturligvis afhænger elforbruget også af familiens energivaner.

  Familieforøgelser ses tydeligt på elregningen, da små børn blandt andet giver en del ekstra vask. Med et nye barn i huset kan dit elforbrug stige med 500 - 1.000 kWt om året.

  Teenagere kan også ses på elregningen, da mange af dem har egen pc, tv, dvd og musikanlæg på værelset.

  Det er let at ændre på de daglige vaner

  Med helt enkle ændringer i de daglige energivaner kan du let skærer 10 % af dit elforbrug, uden det går ud over komforten i det daglige. Til gengæld kan det betyde en besparelse på 300 - 700 kr. om året afhængig af, om du bor i lejlighed eller hus. 

  Bruger du penge på ingenting...

  Lad ikke dine elapparater stå på standby. Hvis du i stedet slukker på kontakten, kan du spare op til 10 % på din elregning. For en gennemsnitlig husstand svarer det til omkring 600 kr. om året.

  Vi har samlet nogle gode links for dig, som du kan tjekke, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du sparer på strømmen.

  Læs brochuren "Gode elvaner"
   

  Læs brochuren "Ny pærer - Hvad skal jeg vide, før jeg køber?"
   

  sparenergi.dk


  energitjenesten.dk
   

  mikonomi.dk