Sikker kommunikation

Du kan sende sikker e-mail til Frederikshavn Forsyning A/S.

Hvad er "sikker"?
For at e-mailen kan betegnes som sikker, skal den krypteres og signeres med din NemId.
Krypteringen gør, at informationerne kun kan læses af dig selv og Forsyningen. Der er altså ikke andre på internettet, der kan læse informationerne. Når e-mailen er signeret digitalt, kan Forsyningen være sikker på din identitet.

Hvornår skal du bruge sikker e-mail?
Du bør bruge sikker e-mail, hvis din henvendelse til Forsyningen indeholder følsomme oplysninger. Det kan for eksempel være henvendelser, som indeholder dit cpr-nummer. Du bør også bruge sikker e-mail, hvis du forventer et svar fra Forsyningen, som kan indeholde følsomme oplysninger.

Hvad kan du bruge sikker e-mail til?
Du kan bruge sikker e-mail til at kontakte Forsyningen omkring henvendelser til vores Kundeservice eller Betalingskontor, fx afdragsordning, meddelelser om flytning mv.

NemId til sikker e-mail
For at kunne sende sikker e-mail skal du have NemId.
Du kan bestille din NemId her.

Derudover skal du angive den e-mail-adresse, du vil bruge til sikker e-mail i dit certifikat. Det gør du ved at redigere indstillinger for certifikat i NemID-selvbetjening.

Når din e-mail-adresse er blevet registreret, skal du aktivere certifikatet ved logge på NemID-selvbetjeningen igen. Nu er dit NemID klart til sikker e-mail.

Derudover skal du sikre dig, at din computer og dit e-mail-program understøttes eller supporteres af NemID.

Hvilke internetbrowsere understøtter NemId?

Hvilke mailprogrammer understøtter NemId?

Sikker e-mail via dit mailprogram
Hvis du anvender et mailprogram som Outlook, Outlook Express, Netscape eller Mozilla kan du bruge det til at sende sikker e-mail til Forsyningen.

Her kræves det, at du har NemId, samt at du installerer Forsyningens certifikat i dit mailpro-gram. Når du har installeret certifikatet i dit mailprogram, kan du bruge det til at sende sikker e-mail til Forsyningen. Forsyningens certifikat kommer til at ligge som en "kontaktperson" i dit mailprogram.

Link til installation af Forsyningens certifikat

Se vejledning til, hvordan du installerer certifikatet

Download og installer i din mail-klients adressebog. Når du har trykket på linket, vil e-mailadressen stå som kontaktperson i din adressebog.

Vigtigt: Du skal huske at signere og kryptere e-mailen i dit mailprogram, ellers kan beskeden ikke godkendes af Forsyningen.

Tilbage